Workshop Professionele organisatie van Contract- en Leveranciersmanagement

17 september 2020, Zendstation te IJsselstein

Meer waarde uit contracten halen

Organisaties kunnen zich niet langer veroorloven om na ondertekening het contract niet te ‘managen’. Goed ingericht Contract- en Leveranciersmanagement (CLM) is van groot belang voor iedere organisatie. En het levert gewoon geld op! Hierbij is het van belang dat CLM een stevige positie heeft in de organisatie. Deze positie moet dan wel verdiend worden…

Praktijkvoorbeelden

• Één van de afdelingsmanagers heeft een contract afgesloten voor een SaaS-applicatie maar u, als eindverantwoordelijke voor IT, weet van niets.
• Eén van uw leveranciers stuurt u keurig iedere maand facturen, u keurt deze goed maar weet eigenlijk niet of u misschien te veel betaalt en of het aantal vermelde diensten of licenties wel klopt met de realiteit.
• U heeft al enige tijd een ICT-dienstencontract afgesloten met een leverancier. In dat contract is de verplichting opgenomen dat deze leverancier iedere maand een KPI- of Servicemanagement-rapportage oplevert. Tot op heden heeft u niets ontvangen.
• Is de contractenset nog steeds up-to-date? In vele contractdossiers ontbreken de zogenaamde verwerkersovereenkomsten.
• Had de aanbesteding voor een nieuw contract al moeten starten, maar u weet dat niet.

Zomaar enkele voorbeelden uit de praktijk. Kern van deze voorbeelden is dat CLM vaak onvoldoende is ingericht en dat geldt ook voor de processen en verantwoordelijkheden. U snapt meteen dat, gezien bovenstaande voorbeelden, dit zo niet langer kan en dat u eigenlijk wilt ingrijpen en een goede organisatie rond contract- en leveranciersmanagement wilt neerzetten. Wij helpen u op weg.

Voor wie?

Deze workshop is met name gericht op afdelingshoofden (IT, Regie, Inkoop, Bedrijfsvoering, Financiën). Onze ervaring is dat het onderwerp niet voorbehouden is aan een specifieke sector of branche. Maar iedere geïnteresseerde, ongeacht de branche, kan zich inschrijven!

De inleiders

Cor de Jong en Johan Timmermans van Backfield Group verzorgen deze workshop en de inleidingen. Zij hebben een stevige achtergrond in ICT en CLM en diverse opdrachten op dit vlak uitgevoerd bij onder meer Saxion, Gemeente Groningen, KVK, NMi en NS.

Datum en locatie

17 september 2020, van 9:00 – 13:00 uur Wij maken gebruik van de prachtige (historische) locatie van het Zendstation te IJsselstein (vlakbij de grootste kerstboom van Nederland). Dit voormalige Nozema-gebouw is nu ingericht als vergader- en congreslocatie. Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Uw investering

Voor deelname aan deze workshop vragen wij u € 195,- excl. BTW. Brengt u een of meer collega’s mee uit dezelfde organisatie (hetzelfde factuuradres) dan ontvangt u per persoon een korting van € 50,-, waardoor de deelnameprijs dan € 145 per persoon bedraagt. Vaste opdrachtgevers van Backfield Group kunnen eveneens deelnemen voor het tarief van € 145,- per persoon.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door hieronder op de knop te klikken of een e-mail te sturen naar workshop@backfieldgroup.com.
Vermeld uw naam, organisatie en telefoonnummer en de workshop waarvoor u zich opgeeft. Wij sturen u vervolgens een bevestiging met alle details voor deelname.

Schrijf u HIER in voor deze workshop

Wij zien u graag op 17 september aanstaande!

contract leverancier-management-2

Programma op hoofdlijnen

09.00 uur: Inloop met koffie en thee
09.30 uur: Start, opening, voorstelronde
09.45 uur: De basisprincipes van de rollen en inrichting rondom een professionele organisatie voor contract- en leveranciersmanagement
10.30 uur: Positionering van de contract- en leveranciersmanager in de organisatie
11.00 uur: Pauze
11.30 uur: Gevraagde competenties van de CLM’er 2.0
12.00 uur: Praktijkcasus: Kostenbesparing en meer grip op leveranciers door inzet CLM
13.00 uur: Afronding en voor wie wil een lunch


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy