Backfield Group Workshop Contract- en Leveranciersmanagement

6 juni 2018, bij Albron in De Meern

Inleiding

Organisaties kunnen zich niet langer veroorloven om contracten na ondertekening in de la te leggen en er niet meer naar om te kijken.
Het loont de moeite om contracten goed te beheren om er écht de waarde uit te halen.

Weten hoe? Bezoek de workshop van Backfield Group om te horen hoe wij Contract- en Leveranciersmanagement bij klanten inrichten.

Meerwaarde uit contracten halen

Goed ingericht Contract- en Leveranciersmanagement is van groot belang voor iedere organisatie.

Datum: 6 juni 2018
Locatie: Vergaderlocatie van Albron in De Meern.

Goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer.

Enkele voorbeelden

• Één van uw afdelingsmanagers heeft (met de beste bedoelingen) een IT-contract afgesloten maar u, als eindverantwoordelijke voor IT in uw organisatie, weet van niets.
• Eén van uw leveranciers stuurt u keurig iedere maand facturen, u keurt deze goed maar weet eigenlijk niet of u niet te veel betaald, of het aantal vermelde diensten of licenties wel klopt met de realiteit.
• U heeft al enige tijd een contract afgesloten met een leverancier. In dat contract is de verplichting opgenomen dat deze leverancier iedere maand een SLA-rapportage oplevert. Tot op heden heeft u niets ontvangen.
• Met de invoering van de AVG (of GDPR) komt u er achter dat uw contractenset niet up-to-date is; in de meeste contractdossiers ontbreken de zogenaamde verwerkersovereenkomsten.

Zomaar enkele voorbeelden uit de (onze) dagelijkse praktijk.

Kern van deze voorbeelden is dat contract- en leveranciersmanagement (CLM) onvoldoende is ingericht en dat geldt ook voor de processen en verantwoordelijkheden. U snapt meteen dat, gezien bovenstaande voorbeelden, dit zo niet langer kan en dat u eigenlijk wilt ingrijpen en een goede organisatie rond contract- en leveranciersmanagement wilt neerzetten. Maar hoe pakt u dat aan?

Daarover gaat onze workshop. Voor u een beperkte investering in tijd en geld en u gaat met een karrevracht aan nieuwe kennis en inzichten meer naar huis. 

Voor wie?

Deze workshop is met name gericht op afdelingshoofden (IT, Regie, Inkoop, Bedrijfsvoering, Financiën). Onze ervaring is dat het onderwerp niet voorbehouden is aan een specifieke sector of branche. Wel merken we dat dergelijke vraagstukken in de not for profit omgevingen relatief meer spelen dan in andere branches. Maar iedere geïnteresseerde, ongeacht de branche, kan zich inschrijven!

De Inleiders

Cor de Jong en Johan Timmermans van Backfield Group verzorgen deze workshop en de inleidingen. Zij hebben een stevige achtergrond in CLM en diverse opdrachten uitgevoerd bij onder meer Saxion, Gemeente Groningen en NS.

De locatie

Wij kunnen gebruik maken van een prachtig ingerichte locatie bij Albron in De Meern. U bent er echt helemaal uit en de koffie en hun bedrijfsrestaurant zijn voortreffelijk. Vandaar dat wij voor deze locatie gekozen hebben.

Uw investering

Voor deelname aan deze workshop vragen wij u € 195,- excl. BTW.

Brengt u een of meer collega’s mee uit dezelfde organisatie (zijnde op hetzelfde factuuradres) dan ontvangt u per persoon een korting van € 50,-, waardoor de deelnameprijs dan € 145 per persoon bedraagt.

Vaste opdrachtgevers van Backfield Group kunnen eveneens deelnemen voor het tarief van € 145,- per persoon.

Aanmelden


Vermeld uw naam, organisatie en telefoonnummer en de workshop waarvoor u zich opgeeft.

Wij sturen u vervolgens een bevestiging met alle details voor deelname.

U kunt ook direct een e-mail te sturen naar workshop@backfieldgroup.com

Wij zien u graag op 6 juni aanstaande.

contract leverancier-management-2

Programma op hoofdlijnen

09.00 uur: Inloop met koffie en thee
09.30 uur: Start, opening, voorstelronde
09.45 uur: De basisprincipes van de rollen en inrichting rondom een professionele organisatie voor contract- en leveranciersmanagement
10.30 uur: Positionering van de contract- en leveranciersmanager in de organisatie
11.00 uur: Pauze
11.30 uur: Gevraagde competenties van de CLM’er 2.0
12.00 uur: Praktijkcasus: Kostenbesparing en meer grip op leveranciers door inzet CLM
13.00 uur: Afronding en voor wie wil een lunch


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy