Backfield Group goes international

Een aantal collega’s voert met een zekere regelmaat ook opdrachten uit in het verre buitenland. Het betreft hier veelal consultancy klussen die ze met een sterk pragmatische inslag uitvoeren.

De landen en gebieden waar de opdrachten uitgevoerd worden zijn vaak exotisch, zowel in ervaring als in omstandigheden. Bijvoorbeeld landen als Tanzania, Madagaskar, Nepal, Belize, Myanmar en Palestina; veelal landen waar ten gevolge van de economische situatie het breed inzetten van nieuwe technologie en methodes sterk verschilt met onze westerse wereld.

De opdrachten worden vaak gedaan onder de vlag van PUM Netherlands senior experts (kortweg PUM). Dit is een organisatie die zo’n 3.000 senior experts inzet in ontwikkelingsgebieden. PUM is de (gedeeltelijke) sponsor van deze opdrachten en verantwoordelijk voor het leggen en onderhouden van de lokale contacten.

De opdrachten variëren van het doorlichten van een compleet bedrijf tot het geven van colleges op lokale universiteiten. Altijd in nauw contact met de lokale bevolking en met inachtneming van de lokale situatie. Deze aanpak wordt zeer gewaardeerd met als resultaat dat er vaak vervolgopdrachten uit voortvloeien.

Een mooi voorbeeld van zo’n opdracht is het verzoek om voor de Social security board (nationale pensioen-/uitkeringsinstantie) in Belize een check te doen op de aanpak voor het digitaliseren van zowel de front- als backoffice-processen door het inrichten van een portaal. Dit betrof een analyse op aspecten zoals organisatie, omgeving en techniek. De bevindingen zijn gepresenteerd aan de RVB en inmiddels zijn deze in grote lijnen overgenomen. Met uiteindelijk het verzoek om voor meerdere jaren het project lokaal te gaan begeleiden.

Wilt u meer weten over deze initiatieven neem dan contact op met René van Es of Johan Timmermans.

pum


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy