Waar ligt de CIO in 2018 wakker van?


Als het goed is ligt de CIO in 2018 helemaal nergens wakker van! Hij heeft de zaakjes op orde, goede mensen om zich heen verzameld, strategieën en roadmap vastgesteld, portfolio- en projectmanagement op orde en budgetten gealloceerd. Geen vuiltje aan de lucht!

Helaas, was dat maar zo. Wij zetten enkele zaken op een rijtje die in 2018 op de radar van de CIO zullen staan.

Implementatie AVG
De implementatie van de AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming) moet 25 mei 2018 afgerond zijn. Dit is afkomstig van de GDPR (General Data Protection Regulation), de nieuwe Europese wet databescherming. Aan deze wet heeft iedere organisatie zich te houden.

Voor uw gemoedstoestand: onlangs memoreerde onze AP (Autoriteit Persoonsgegevens) dat het vanaf 25 mei 2018 ‘gemakkelijker” is om boetes op te leggen bij organisaties die in verzuim zijn. Goede bescherming van persoonsgegevens staat nadrukkelijk in de belangstelling. U kunt er maar beter in meegaan want er geldt tevens dat u en/of uw directie aansprakelijk gesteld kunnen worden. Niet fijn. Maar er zijn nog circa 6 maanden om de ergste risico’s te onderkennen en te mitigeren. Hulp nodig, bijvoorbeeld in de rol van kwartiermaker of projectmanager inrichting AVG? Neem gerust contact met ons op voor een projectmatige aanpak van dit – lastige – vraagstuk.

Opkomst Blockchain technologie
Ook zo’n onderwerp. Gerelateerd aan de hypes rondom digitale valuta (bijvoorbeeld de Bitcoin en de Ethereum) is er een veel belovende ontwikkeling gaande over de onderliggende technologie, Blockchain. Dit is geen hype maar serieuze optie. Staat u op het punt te investeren in IT die bedrijfsprocessen moet ondersteunen? Dan kan het geen kwaad te kijken naar reeds beschikbare onderdelen van deze technologie. Zodat u geen kansen mist of later spijt krijgt en dat u moet desinvesteren. Hulp nodig bij een goede afweging? Neem gerust contact met ons op.

cio.jpeg

Dreigend tekort aan IT’ers
In onze omgeving horen wij het steeds vaker: “We willen groeien maar hebben moeite IT’ers te vinden”. Een tekort is er al voor bijvoorbeeld ontwikkelaars, architecten of securityspecialisten en voor andere beroepsgroepen dreigt dat ook. Het behouden van uw medewerkers wordt cruciaal. Er zal aan getrokken kunnen worden, want het gras bij de buurman…. Hierbij is het van belang hoe u uw organisatie positioneert als aantrekkelijke werkgever. Voorbeeldgedrag van de directie is hierbij zeer belangrijk. Welke signalen zenden zij uit en op welke wijze? Is er een plan, een strategie, innovatiekracht? Kortom, hoe zorgt de directie ervoor dat de organisatie een interessante werkgever blijft? Bijvoorbeeld: het steeds maar communiceren dat er geen geld is, kan als bijzonder demotiverend gezien worden. Wilt u hulp bij het bepalen van uw succesfactoren om een gewilde werkgever te blijven, neem dan gerust contact met ons op!

Verder nog iets?
Ja, er is meer. Verandering is de enige constante, zoiets. Er is heel veel werk op een IT-afdeling en het is, helaas, bijna nooit af. Dan staat er al weer iets nieuws voor de deur. Als u de voor uw organisatie relevante ontwikkelingen op een rijtje wilt hebben in de vorm van een roadmap, contact u ons dan


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy