Nieuwsbrief april 2020

Wij werken door maar volgen uiteraard de richtlijnen van de overheid
Onze activiteiten en opdrachten lopen gewoon door, maar we doen nagenoeg alles vanuit de veilige thuissituatie. Mocht een opdrachtgever ons toch face to face willen ontmoeten (en dat kan wel eens voorkomen) dan volgen we ook hierin de instructies van de overheid. Onze opdrachtgevers zitten er op eenzelfde manier in.

Schroom niet….
Het zijn ingewikkelde tijden. Hoewel wij op vele vragen meestal wel een antwoord hebben (eigenwijs als we zijn) moeten ook wij het antwoord schuldig blijven waar het naar toegaat met de huidige crisis. Gelukkig heeft de overheid een flink pakket maatregelen afgekondigd en we moeten erop vertrouwen dat dat onze gezondheid en, in het verlengde ervan, onze economie overeind houdt. Heeft u behoefte om met iemand te sparren, uw verhaal of zorgen kwijt te kunnen of zomaar even een virtueel gesprek bij de koffieautomaat te willen voeren, schroom niet om één van ons te contacten. En de teller gaat écht niet meteen lopen!
Onze contactgegevens vindt u hier.

Nieuw: videovergaderen of beeldbellen. Wat moet je kiezen of hoe werkt dat?
‘Never waste a good crisis’. Een positief punt (zo u wilt) van de crisis is dat we een definitieve doorbraak beleven van alles wat met ‘tele’ of ‘video’ te maken heeft. Onderwijsinstellingen zijn in no-time omgeschakeld naar lesgeven via beeldverbindingen, managers en teams vergaderen op afstand via videovergaderen en zelfs in de zorg slaat ‘telemedicine’ of ‘telediagnostics’ aan. En het contact via beeldverbindingen met opa, oma of (klein)kinderen niet te vergeten. Het zijn allemaal hulpmiddelen en ondersteunend, maar de massaliteit waarmee een en ander nu ingezet wordt, was tot voor kort ondenkbaar.
Het roept meteen ook veel nieuwe vragen op. Er zijn vele oplossingen en concepten in omloop voor verschillende toepassingen en doelgroepen. De een betaald, de ander gratis. Met meer of minder functionaliteiten. De een bedoeld voor een strakke vergadering, de andere om toch een creatief proces of een BoT-gesprek te ondersteunen (Benen op Tafel). Met een goede instructie of met iets onduidelijks op internet.

Hoe run ik mijn bedrijf in tijden van corona?
Wat komt er allemaal op me af? Hoe overleef ik met mijn bedrijf? Wat moet ik doen? Menigeen zit tot over zijn oren in dit soort vraagstukken en staat in de overleefstand. Voor Backfield Group was de crisis reden om eens op een rijtje te zetten wat er zoal op ons afkomt. We begonnen die discussie met een mindmap (of ‘keuzeboom’ of metromap zo u wilt). Al gauw bleek dat er heel veel op ons af komt en dat iedere vraag en iedere oplossing plussen en minnen kent. Wat voor u het beste is, kunnen we in een (beeld)gesprek met elkaar bespreken. Onderstaand ziet u die aanzet van het model. Interessant? Wij helpen u graag verder.

Backfield_Group Opdrachtgever_als_IT-integrator-v1

(klik hier om de afbeelding als pdf te downloaden)

Samenwerking met BCM-specialist
Door de crisis zijn vele organisaties erachter gekomen dat men toch niet helemaal goed voorbereid was op de gevolgen van een crisis zoals we deze nu beleven. Bij onze relaties:
• zijn met spoed laptops uitgereikt (voor zover die nog geleverd konden worden), waarbij security wellicht niet altijd even goed is doorgevoerd
• is met spoed beeldbellen of -vergaderen ingericht (zonder goede instructie waardoor het veel tijd kostte voordat medewerkers dit onder de knie kregen)
• weten managers niet altijd hoe zij een remote team moeten aansturen

Backfield_Group Opdrachtgever_als_IT-integrator-v1

We zijn daarom trots te kunnen melden dat we Alex Hoogteijling van BCM-specialist, aan onze kring van associates mogen toevoegen! We werken op projectbasis al samen met Alex. Hij is een gekend autoriteit op het gebied van BCM en kent een uitgebreide klantenkring. Hij kan organisaties goed voorbereiden op een eventuele crisis (de dag waarvan je wist dat die zou komen) en hoe je daar op moet reageren. Dit geldt niet alleen voor ICT, maar voor alle voorzieningen die nodig zijn om de businesscontinuïteit te garanderen (sprinklers die spontaan uw kantoor of fabriek onder water zetten, een cruciale toeleverancier die failliet gaat en de keten stil laat staan en een uitslaande brand die een productieproces plat legt). Dankzij de samenwerking met Alex kunnen we nu een breder pallet aan diensten aanbieden. Wij zeggen welkom aan Alex!!

Backfield_Group Leverancier_als_IT-integrator-v1


Nieuwe whitepapers
We zeiden het al, we hebben niet stil gezeten. We werken voor een diversiteit aan klanten, maar overheidsorganisaties komen in ons porfolio veel voor. Niet heel vreemd, de overheid is nu eenmaal een grote opdrachtgever. Je komt er nagenoeg dezelfde organisatiemodellen tegen, dezelfde (ICT-)technologie, met, uiteindelijk, dezelfde vraagstukken en problematiek. Het moet beheersbaar zijn, goedkoper, beter, sneller et cetera. Waar kennen we dat van?
Lang verhaal kort, we hebben 4 mooie, nieuwe whitepapers geschreven. Ze gaan over:
• lessen uit de coronacrisis
• regionale samenwerking (Shared Service Centra)
• inrichten van regie-organisaties
• het opzetten en uitvoeren van een nulmeting
U vindt de whitepapers op onze website. Volg de link (en alvast veel leesplezier).


Wat een gave relatieochtend…

Op 14 februari 2020 mochten we 20 relaties van Backfield Group welkom heten tijdens onze relatieochtend. Wij kijken hier met heel veel genoegen op terug, zeker omdat de reacties na afloop ook erg positief waren! René van Es lichtte de vernieuwde positionering van Backfield Group toe (toenemende focus op consultancy/advies), Alex Hoogteijling van BCM-specialisten gaf een zeer boeiende presentatie over zijn vakgebied (bedrijfscontinuïteit) en Bertus Doppenberg van ProAct deelde zijn heel interessante kijk op de diverse Cloud-ontwikkelingen. Zijn credo: ‘Cloud is prachtig, maar je moet het wel zelf allemaal regelen!’. Daarna was er nog de heerlijke lunch, geserveerd in het restaurant van onze gastheer Albron. Kortom, een prachtige ochtend met veel ‘networking’. Mocht u geïnteresseerd zijn in de slides, neem dan contact op met een ons.

U zoekt…
In onze kring van associates zijn gedreven mensen beschikbaar om voor u opdrachten uit te voeren. Dit zijn veelal ICT’ers met skills op het gebied van advies, project- of programmamanagement, servicemanagement of contract- en leveranciersmanagement. Schroomt u ook hier niet met ons contact op te nemen als u een vraagstuk heeft waarvoor u enthousiaste consultants of managers zoekt!


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy