Kenniswerk bestaat voor een belangrijk deel uit samenvatten en presenteren

door: Tom van Dun

Dagelijks bent u bezig grote problemen of vraagstukken terug te brengen tot deelproblemen of kleinere vragen. Waarom? Omdat dat meer grip geeft en de verbanden beter zichtbaar maakt. En dat is handig om het verhaal te vertellen. En een verhaal duidelijk vertellen helpt weer om problemen en vraagstukken te snappen en op te lossen.
Tom van Dun, een van de associés van Backfield Group, weet als geen ander dat een plaatje meer zegt dan 1.000 woorden. Door zijn business-achtergrond te combineren met zijn tekentalent maakt hij prachtige visuele samenvattingen en presentaties.

Tekenen is niets anders dan samenvatten en presenteren, in plaatjes. Mijn specialiteit is complexe materie omzetten in originele tekeningen die helpen om het verhaal te vertellen. Een illustratie is nu eenmaal een van de krachtigste vertelvormen. Een tekening kan een grote praatplaat zijn of een reeks afzonderlijke illustraties. Alles is mogelijk.

Taaie IT-materie kan in een speelse metafoor worden uitgebeeld, dat laat onderstaande tekening zien waarin ik een IT-roadmap heb weergegeven als atletiekbaan. Deze tekening is gebruikt tijdens een medewerkersdag om uit te leggen welke ‘waves’ in de transformatie te gaan waren.

saas

Ik heb dertig jaar ervaring in finance en IT. Hierdoor begrijp ik goed welke boodschap u wilt overbrengen.
Ik teken digitaal waardoor de mogelijkheden (vrijwel) oneindig zijn.

Tom van Dun
Business-tekenaar

Neem gerust contact met ons op als u meer voorbeelden van Tom wilt zien of als u wilt bespreken wat voor u de mogelijkheden zijn. Onze contactgegevens vindt u hier.


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy