Nieuwsberichten

februari 2020

Nieuwe white papers van Backfield Group nu beschikbaar!

Wilt u kort en krachtig kennisnemen van onze expertise en ervaring en meteen op de hoogte gesteld worden van enkele markttrends? Leest u dan onze nieuwe white papers. Met het lezen van deze white papers heeft u een aantal bouwstenen in de hand om uw ICT-organisatie robuuster te maken of in te spelen op enkele prominente en strategische ICT-ontwikkelingen. De onderwerpen zijn:
• Benefits van samenwerking in een Shared Service Center
• IT Health Check
• Regie binnen ICT

Klik hier om naar de whitepapers te gaan.

april 2018

De remmende voorsprong

door René van Es

In de jaren na de eeuwwisseling zijn zowel de private sector als de overheid massaal overgegaan op het uitbesteden van met name hun IT-infrastructuur door gebruik te maken van zogenaamde “Hosting services”. Naast het kostenaspect was met name het “ontzorgd” worden in termen van investeringen en aandacht een belangrijke drijfveer. Menige organisatie heeft daarmee nu een remmende voorsprong.  Lees verder ….

saas

De implementatie van de AVG of GDPR is ‘gewoon’ werk!

door Cor de Jong

Op 25 mei 2018 zult u moeten voldoen aan de AVG (Algemene Verordening Gegevensbescher-ming) of GDPR (Global Data Protection Regulation). Mocht u hier niet aan voldoen en gaat er iets goed mis omtrent bijvoorbeeld privacy of de verwerking van persoonsgegevens in uw orga-nisatie, dan kunnen er na 25 mei (hoge) boetes opgelegd worden. Dat zal misschien de eerste tijd zo’n vaart niet lopen maar het is wel een fenomeen dat boven de markt zal gaan hangen. Lees verder ...

avg

ICT-outsourcing in huidige tijd vraagt om een visie op ketenregie

door Johan Timmermans

Menige organisatie is al bezig met de 3e fase van IT-outsourcing. Daar is al veel leergeld betaald. Voor nieuwkomers in deze markt bespeuren wij een (te) optimistische houding ten aanzien van de aansturing van de outsoucingspartij(en). In dit artikel geven we aan welke vormen van ketenregie wij zien en wat een bedrijf tenminste moet eisen om goed regie te kunnen voeren. Lees verder ...

ketenregie

december 2017

De tijd van grote IT-afdelingen lijkt geweest; regie is “hot”

(Door René van Es, managing partner)

Als Backfield Group zien we steeds meer dat er naast technologische veranderingen ook organisatorische veranderingen gaande zijn bij IT-afdelingen die zich bezighouden met het beheer van het IT-landschap. Lees verder...

pexels photo-394377.jpeg

Klantencasus: Gemeente Groningen en Backfield Group 

(Door Ward Boersma, Contractmanager gemeente Groningen)

Gemeente Groningen bevindt zich op dit moment midden in de aanbesteding van de outsourcing van haar generieke ICT. Daarbij worden hardware, netwerk, werkplekken en het beheer daarvan uitbesteed. Lees verder...

outsource2.jpeg

Waar ligt de CIO in 2018 wakker van? 

Als het goed is ligt de CIO in 2018 helemaal nergens wakker van! Hij heeft de zaakjes op orde, goede mensen om zich heen verzameld, strategieën en roadmap vastgesteld, portfolio- en projectmanagement op orde en budgetten gealloceerd. Geen vuiltje aan de lucht!

Helaas, was dat maar zo. Wij zetten enkele zaken op een rijtje die in 2018 op de radar van de CIO zullen staan. Lees verder...

cio.jpeg

Voor opdrachtgevers van Backfield Group: nieuwjaarsevent op 17 januari 2018 

Het kan nog net, toasten op het nieuwe jaar en op de samenwerking in 2018. Onze opdrachtgevers gaan we uitnodigen voor een (middag)event waarbij we de inzoomen op (onze visie op de) ontwikkelingen in de markt. Lees meer...

newyear

Aangepaste huisstijl Backfield Group 

We waren ‘m niet zat, maar vonden wel dat een opfrisbeurt nodig was. Lees meer...

companystyle.jpeg

april 2017

Backfield Group goes international

Een aantal collega’s voert met een zekere regelmaat ook opdrachten uit in het verre buitenland. Het betreft hier veelal consultancyklussen die ze met een sterk pragmatische inslag uitvoeren.

De landen en gebieden waar de opdrachten uitgevoerd worden zijn vaak exotisch, zowel in ervaring als in omstandigheden. Bijvoorbeeld landen als Tanzania, Madagaskar, Nepal, Belize, Myanmar en Palestina; veelal landen waar ten gevolge van de economische situatie het breed inzetten van nieuwe technologie en methodes sterk verschilt met onze westerse wereld.

Lees ons artikel over PUMskyline_1200x795_bw

Van gemeentelijke herindeling tot ontvlechting van een bibliotheek-organisatie, Backfield Group is erbij!

Zo’n project komt niet iedere dag voorbij. Door de gemeentelijke herindeling in Brabant (Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel vormen samen de nieuwe gemeente Meierijstad) houdt de bibliotheekorganisatie ‘De Meierij’ in 2017 op te bestaan.

De Meierij is een bibliotheekorganisatie die het bibliotheekwerk voor een aantal gemeenten verzorgt. Echter, enkele van deze gemeenten vallen vanaf 2017 onder de nieuwe gemeente Meierijstad.

Lees ons artikel over de bibliotheekorganisatie
library

Nieuwste generatie ICT-outsourcing vraagt stevige inzet van strategisch leveranciersmanagement

Sommige organisaties gaan er nog aan beginnen, maar andere zijn al in de 3e fase van ICT-outsourcing belandt. Wat zijn deze fasen ook alweer? We zetten ze kort op een rijtje, waarna we aangeven waarom Leveranciersmanagement een immer belangrijker rol gaat (lees: moet) innemen.

Lees ons artikel over ICT-outsourcing

december 2016

Agile projecten

Lees de publicatie van Iwan Eising over Agile projecten en de veranderende rol van de project manager

Lees de publicatie over agile projecten

Kunnen we datalekken voorkomen?

Niemand komt graag negatief in het nieuws. Organisaties ook niet. Toch berichten de media regelmatig over datalekken.

Lees ons artikel over data lekken

Niet te stoppen: Outsourcing of (regionale) samenwerking

Heeft u uw bedenkingen bij Outsourcing? Toch is het niet te stoppen. In de begintijd waren het vooral de banken en multinationals die, veelal om financiële redenen, tot outsourcing van hun ICT-activiteiten overgingen. Nu zien we dit ook snel groeien bij bijvoorbeeld overheden, zorginstellingen en retail organisaties.

Lees ons artikel over outsourcing of samenwerking


Alle rechten voorbehouden Backfield Group BV © Copyright 2018 | Algemene voorwaarden | Privacy